Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Κρήτη: Βρέθηκαν 46 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και 47 πυροκροτητές





Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, οι οποίοι θα κληθούν να εξηγήσουν τους σκοπούς τουςΜία αρκετά σοβαρή υπόθεση διερευνά η αστυνομία στην Κρήτη, μετά τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών μηχανισμών και αναλόγων πυροκροτητών, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Παράλληλα συνελήφθησαν τρία άτομα, τα οποία θα δώσουν εξηγήσεις για τους σκοπούς τους.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:
- 46 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, βάρους 73 κιλών περίπου,
- ακαριαία θρυαλλίδα μήκους 82 μέτρων περίπου και
- 47 πυροκροτητές, στους οποίους είχε προσαρμοστεί βραδύκαυστη θρυαλλίδα.

Τα παραπάνω μεταφέρονταν σε δύσβατη περιοχή, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν, άγνωστο για ποιο λόγο. Μετά την έρευνα που διενεργήθηκε, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των τριών Ελλήνων, ηλικίας 32 ετών οι δύο και 21 ο τρίτος, οι οποίοι συνελήφθησαν τη Δευτέρα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά τις εκρηκτικές ύλες.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.). Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"






www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου