Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Όταν οι πραξικοπηματίες μιλάνε για πραξικοπήματα....





Του Σπύρου Γουδέβενου

Ο Στουρνάρας μιλώντας στον πρακτορίσκο τον Παπαχελά και αναφερόμενος σε σχέδια για κατάληψη του Νομισματοκοπείου και άλλα που θα συνόδευαν την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, τότε τον Ιούλιο προφανέστατα δεν μίλαγε για τον Λαφαζάνη και την Κωνσταντοπούλου αλλά για τον Τσίπρα που δεν είχε υποχωρήσει πλήρως μέχρι τότε. Άλλωστε στις επικοινωνίες που ανέφερε ότι είχε για να αποτρέψει την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη ανέφερε τον Πάκη (που τον πρότεινε ο βλάκας ο Τσίπρας) και πρωήν πρωθυπουργός. Όχι τον νυν....

Και μην μας προκαλεί εντύπωση η αλλοπρόσαλλη και απαράδεκτη στάση του Μαξίμου, που αντί να αντιδράσει ως θιγόεμενο από τα λεγόμενα Στουρνάρα, έστειλε επιβεβαιωτικά μηνύματα για αυτά τα σενάρια αλλά βάφτισε ως "επίδοξους πραξικοπηματίες" τους ανθρώπους που τότε εντός ΣΥΡΙΖΑ έμειναν αξιοπρεπείς και αποχώρησαν. Απλά ο Τσίπρας σε περίοδο εντατικών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για το ασφαλιστικό, δεν θέλει από την μία να συγκρουσθεί με το αγαπημένο παιδί των δανειστών που είναι ο αρχιτραπεζίτης μας και από την άλλη λίγη λάσπη στην Λαϊκή Ενότητα χρήσιμη του είναι την ώρα που το εκλογικό του σώμα μειώνεται.


Τώρα τι εννοούν ως πραξικόπημα Στουρνάρας και Μαξίμου;;


1. Την ίδια την δημοκρατία καταρχήν να αποφασίσει ο λαός μέσω εντολής σε εκλογές να αποφασίζει κάτι που δεν βολεύει τους δανειστές της χώρας , τους τραπεζίτες μας και την εγχώρια ολιγαρχία. Για Μαξίμου και Στουρνάρα ο λαός δεν μπορεί να αποφασίζει ερήμην της ολιγαρχίας!


2. Πραξικόπημα για τους καταπιεστές μας είναι να απαιτείς να ελέγξεις ως λαός το τραπεζικό σύστημα που εσύ πληρώνεις για να υπάρχει, όπως υπάρχει.


3. Πραξικόπημα για τον Στουρνάρα είναι να θέλει ένας λαός να ελέγξει την εθνική οικονομία της χώρας μέσω εθνικού νομίσματος μέσω δική του οικονομικής πολιτικής στην σύλληψη και στην εφαρμογή.


4. Πραξικόπημα για τον Τσίπρα είναι να έχει πάρει το κόμμα σου απόφαση να καταργήσει τα Μνημόνια και να υπάρχουν κάποιοι "ενοχλητικοί" στο κόμμα που στο θύμιζαν και δεν άντεξαν να υπηρετήσουν το ξεπούλημα της χώρας.


Να μην ξεχνάμε ότι Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Στουρνάρας, Πάκης έχουν καταργήσει την Δημοκρατία στην χώρα. Και ο Τσίπρας συνέχισε το έργο των ΓΑΠ, Παπαδήμου, Σαμαρά και φέρνει στην Βουλή νόμους γραμμένους από τους δανειστές που πρέπει αν ψηφιστούν σε 1-2 μέρες παραβιάζοντας το Σύνταγμα.


Μεγαλύτερος πραξικοπηματίας από τον Τσίπρα που έκανε το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού σε Μνημόνιο, σε ΝΑΙ παραβιάζοντας Σύνταγμα και Δημοκρατία, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!


Ακόμα και ο Τσίπρας που λέει σήμερα ότι ψηφίστηκε για να εφαρμόσει σκέτο Μνημόνιο ψεύδεται ασύστολα, όταν κατά την προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου δεν μίλαγε καθόλου για τους εφαρμοστικούς νόμους που θα έφερνε, αλλά αντίθετα διαβεβαίωνε ότι με το "παράλληλο" πρόγραμμα θα εξαιρούσε τους αδύναμους. Αλήθεια ποιοι αδύναμοι δεν πλήρωσαν ΕΝΦΙΑ φέτος;;; Ποιοι αδύναμοι θα εξαιρεθούν από τις μειώσεις των συντάξεων;;; Ποιοι αδύναμοι αγρότες θα εξαιρεθούν από την απαράδεκτη αύξηση εισφορών και φόρων;;;; Και το τρίτο Μνημόνιο, οι αδύναμοι το φορτώθηκαν είναι η απάντηση.


Άρα ποιος παραβίασε από τις πρώτες μέρες μετά τις εκλογές την λαϊκή εντολή;;;


Ποιος ασκεί εξουσία ήδη καταχρηστικά;;


Μα ο πραξικοπηματίας Τσίπρας!


http://anemosanatropis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου