Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Προέλαση του συριακού στρατού σε προπύργιο των τζιχαντιστών






Με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο συριακός στρατός ανακαταλαμβάνει συνεχώς εδάφη.

Πρόσφατα, μάλιστα, οι συριακές δυνάμεις προέλασαν σε ένα από τα σημαντικότερα προπύργια των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Χαλέπι, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι δυνάμεις του καθεστώτος ερευνούν εξονυχιστικά την κοινότητα. Γίνονται ακόμη σποραδικές μάχες αλλά η πόλη βρίσκεται εξ ολοκλήρου στα χέρια (των δυνάμεων) της κυβέρνησης», δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. «Αυτό είναι το πιο κοντινό σημείο (στην αλ Μπαμπ) που καταλήφθηκε από (τις δυνάμεις που υποστηρίζουν) την κυβέρνηση μετά το 2012».

Η πόλη αλ Μπαμπ, περίπου 30 χλμ. νότια από τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, είχε πέσει στα χέρια των ανταρτών τον Ιούλιο του 2012 και κατόπιν είχε καταληφθεί από το ΙΚ τον Νοέμβριο του 2013.

Με την κατάληψη της Άαραν οι κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλασή τους στο νοτιοανατολικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού με στόχο να την αποκόψουν από εκείνη της Ράκας, ανατολικότερα, η ομώνυμη πρωτεύουσα της οποίας είναι η de facto πρωτεύουσα του «χαλιφάτου» που έχει ιδρύσει το ΙΚ στα εδάφη της συριακής και της ιρακινής επικράτειας που έχει καταλάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου