Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Τέλος… Ο Τραμπ υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών. Αποσύρθηκε ο Τεντ Κρουζ.



Το αναπόφευκτο συνέβη το βράδυ που ψήφισε η Ιντιάνα. Μετά τη νέα μεγάλη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, ο Τεντ Κρουζ ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την κούρσα για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, κάτι που σημαίνει ότι ο εκκεντρικός μεγιστάνας του real estate είναι και με τη βούλα ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την ανακατάληψη του Λευκού Οίκου στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Τζον Κέισικ, έτερος υποψήφιος, ανακοίνωσε ότισυνεχίζει, η διαφορά που τον χωρίζει από τον Ντόναλντ Τραμπ σε εκλέκτορες ωστόσο, είναι χαώδης. Γι’ αυτό και ο Ρις Πρίνπους, πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι πλέον ο επίσημος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, χωρίς να περιμένει το Συνέδριο του καλοκαιριού στο Κλίβελαντ.

Η επικράτηση του Τραμπ στην Ιντιάνα ήταν εμβληματική, με 53,3% έναντι 36,7% του Τεντ Κρουζ, την ώρα που ο Τζον Κέισικ συγκέντρωσε το 7,5%. Με τα αποτελέσματα αυτά, ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε και τους 51 εκλέκτορες της Πολιτείας, οδηγώντας τον Τεντ Κρουζ στην απόφαση να αποχωρήσει από την κούρσα για τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος.


ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου